19 Eylül 2014 Cuma

The Intouchables / Can Dostum





Yönetmen: Oliver Nakache, Eric Toledano
Oyuncular: Omar Sy, François Cluzet
Senaryo: Oliver Nakache, Eric Toledano
Ülke: Fransa
Yıl: 2011
Süre: 112 dakika
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1675434/


Konu: Geçirdiği kazadan sonra felç olan zengin aristokrat Philippe, cezaevinden çıkmış Driss’i bakıcısı olarak işe alır. Herkes Driss’in bu iş için uygun olmayacağını düşünürken, Philippe O’na inanır ve bir şans verir. Dünya dursa yan yana gelmeyecek olan bu iki karşıt dünya görüşünün çarpışmasının ve zamanla çılgın bir dostluğa dönüşmesinin, insanı derinden etkileyen hikâyesi.


Ödülleri:
Fransa'da vizyona girdiği 2 Kasım 2011 tarihinden dokuz hafta sonra, 2008 filmi Bienvenue chez les Ch'tis'in ardından ülke tarihinde en çok seyirci sayısına ulaşan film oldu. Film sekiz kategoride César Ödülü'ne aday gösterilirken, filmdeki performansıyla Omar Sy En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu.


56. Etkinlik Bilgileri: 
Tarih: 19 Eylül 2014 Cuma
Saat: 20:00
Mekan: Cafe 7.ODA


Fragman:

12 Eylül 2014 Cuma

Drive / Sürücü



Yönetmen: Nicolas Winding Refn
Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan
Senaryo: Hossein Amini
Ülke: ABD
Yıl: 2011
Süre: 100 dakika
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0780504/


Konu: Dublörlük yapan ve üst düzey araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir sürücünün (Ryan Gosling) yaşamını anlatıyor. Sürücünün yaşamı, komşusu Irene'nin (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hal alır. Bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir. Hossein Amini tarafından kitaptan uyarlanan filmin başrollerinde bağımsız yapımların yetenekli oyuncusu Ryan Gosling ve Carey Mulligan ile Bryan Cranston var. Yan rollerde ise Albert Brooks, Christina Hendricks, Ron Perlman ve Oscar Isaac bulunuyor. Film 64. Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülünü kazandı.


Ödülleri:

64. Cannes Film Festivali : En İyi Yönetmen


55. Etkinlik Bilgileri: 
Tarih: 12 Eylül 2014 Cuma
Saat: 20:00
Mekan: Cafe 7.ODA


Fragman: