24 Eylül 2013 Salı

Fazıl Say Tekrar Yargılandığı Davada Yine 10 Ay Hapse Mahkum Edildi


Ünlü piyanist Fazıl Say, tekrar yargılandığı davada 10 ay hapse mahkum edildi.

Fazıl Say'ın yeniden yargılanmas talebi doğrultusunda mahkeme, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, Fazıl Say hakkında verdiği 10 ay hapis cezasının "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararını kaldırarak cezayı ertelemesiyle Say'a Yargıtay yolu açıldı.

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi, 15 Nisan'da, Fazıl Say'a, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan verdiği 10 ay hapis cezası hükmünün, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakılmasına karar vermişti.

10 AY HAPİS ALMAMA SEBEP 2-3 RETWEET'DİR
Piyanist ve besteci Fazıl Say "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin dün bir açıklama yapmıştı.

Say, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Kamuoyunu, tüm içtenliğimle bilgilendirmek istediğim konu şudur, sade bir vatandaş olarak, bir suç işleyip işlemediğim konusunda, hiçbiri bana ait olmayan cümleler yüzünden aldığım bu ceza konusunda bazı açıklamalarım olacaktır.

1- Yayınladığım cümleler internetteki bir tartışma esnasındaydı, hepsi retweet idi (yani başkalarının tartışmasını kendi sayfama taşıdım) Bunların içinde sert olanları da var, evet, onlar da tartıştıkları karşı tarafın çok daha sert ve ağır küfürler içeren cümlelerine "cevaben" verilmiş olanlardı. Tüm dosyalar elimizdedir. Hepsinin ispatı vardır. Hakim bunları bildiği halde, haksız bir karar vermiştir. 10 ay hapis cezası almama sebep, bu bahsi gecen 2 -3 retweet'dir.

2- Tüm hukukçuların dikkatini çeken şudur: Bu cümleler yüzünden neden sadece ben yargılanıyorum da, asıl bunu yazmış olan niye cezalandırılmıyor? Bir ikinci konu da: Benimle birlikte aynı anda, o dakikalarda bu tweetleri "retweet" eden 163 diğer Twitter kullanıcısı ile aynı konumdayım, diğer 162 kişi niye yargılanmıyor?

3- Bir başka konu şudur: Hiç kimse benim kişisel Twitter'imi takip etmek zorunda değildir. Tek bir düğmeye basarak bir daha benim hiç bir yazdığımı görmemesi elindedir. Neden cezalandırmak isterler?

Kaynak: baskahaber.org

Hiç yorum yok: