11 Aralık 2012 Salı

Levis da Zehir Saçıyor


Zara’yı, kimyasallar kullandığı gerekçesiyle deşifre eden Greenpeace, bu sefer de Levi’s için uyardı. Greenpeace tarafından yapılan açıklamaya göre, Levi’s jean ve t-shirtleri de çevreyi zehirleyen zehirli kimyasallar içeriyor.

Levi’s ile ilgili test sonuçlarını açıklayan Greenpeace, Levi’s’ın tedarikçilerinin atık suları boşalttığı Meksika nehirlerinde zehirli ve hormon dengesini bozan kimyasallar bulduklarını duyurdu ve 501 bin kişinin Levi’s’ı detoksa ikna etmesi için kampanya başlattı.

Yarım milyonun üzerinde kişinin sesini, kimsenin duymamazlık edemeyeceğini belirten Greenpeace, herkesi kampanyaya katılmaya davet ediyor.

Greenpeace açıklamasında “Levi’s’ı, Zara’nın verdiğinden daha iyi bir detoks sözü vermeye ikna edelim. Levi’s’ın yarattığı kirlilik, ulaşmak istediğimiz ‘zehirsiz gelecek’ amacının yolunu tıkamamalı. Biz talep edersek, bu marka çok daha iyisini yapabilir” dendi.

Greenpeace’in girişimiyle, sadece bir hafta içinde 320 binden fazla insan Zara’yı detoks yapmaya çağırmış ve Zara, ürünlerini 7 yıl içinde zehirli kimyasallardan arınacağına söz vermişti.

Kaynak: baskahaber.org

Hiç yorum yok: