16 Şubat 2013 Cumartesi

'OT' Dergisi Çıktı: Maksat Yeşillik Olsun..



Metin Üstündağ, nam-ı diğer Met Üst daha önce Hayvan ve Öküz isimli aylık dergileri çıkarmıştı. Şimdi sıra Ot'a geldi. Aylık olarak yayımlanacak Ot bugün İstanbul'da, yarın tüm Türkiye'de satışa sunulacak.

Metin Üstündağ yeni dergisi Ot için "Hayvan ve Öküz 'ü biliyor musunuz? Onlardan daha rahatbir dergi. Mottomuz: Hazla ve hızla okunan kültür sanat dergisi" diyor.

Amaçlarının piyasaya yeni okurlar eklemek olduğunu dile getiren Met Üst "Mizah dergilerinin okurları fanatik oluyor. Onları kültür sanat olaylarının içine çekmeye çalışıyoruz" şeklinde sürdürüyor sözlerini. Met Üst okurlardan yeni yazarlar çıkarmak istediklerini, okuyucu ile interaktif bir ilişki kurmaya çalıştıklarını ifade ederek "Okurları edilgen bir dergi olmayacak. Eli kalem tutan herkese kapımız açık" diye konuşuyor.

BİR DE SÜRPRİZİ VAR
Edebiyata, siyasete, kültür-sanat aktivitelerine yer verilecek Ot'ta tabii ki karikatürler ve illüstrasyonlar da bulunacak. Derginin güçlü bir kadrosu var. 

İlk sayının okurları dergide Sezai Karakoç, Hakan Günday, Hakan Bıçakçı, Birhan Keskin, Yekta Kopan, Metin Kaçan, Gündüz Vassaf, Erdil Yaşaroğlu, Selçuk Erdem, Met Üst, Halil Turhanlı, Batuhan Dedde ve Ertuğrul Mavioğlu isimlerini görecekler. 

Extramücadele, görselleriyle dergiyi zenginleştirecek. Ayrıca Sırrı Süreyya Önder'in yakında çıkaracağı romanının küçük bir bölümü Ot 'ta yayımlanacak. 

Ot 'ta 6 ocakta Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden yazar Metin Kaçan'ın bir yazısı da yer alacak. 

Kaçan'ın çocukluk arkadaşı Üstündağ bu yazıyla ilgili olarak şunları anlatıyor: "Son yazısı. Sanki bize yapacaklarını anlatıyordu. Rüzgârdan korkusunu anlatan bir yazı. Biliyorsunuz İstanbul'un en rüzgârlı yeri Boğaziçi Köprüsü'dür. Yazısında ölüme inanmadığından bahsediyor. Ama bir köşesinde de 'Zıtlar zıtları çeker' diyor." Kaçan'ın yazısının başlığı 'Ölüm Güzel Bir Şey Olmasaydı Önce Tanrılar Ölmezdi."

Ot'un satış fiyatı ise 5 lira. Ayrıca duyumlarımıza göre Ot'un sürpriz müzik projesi de yolda.

2 yorum:

Semih dedi ki...

Bi yerlerde görürsem alayım ben de :))

kumral ada-m dedi ki...

:) e ben de alıp okurum:)
bakarsın biz de maksat yeşillik olsun diye OT'lanırız:)