15 Ocak 2014 Çarşamba

The Wind Rises !f 2014'te


Üstat Hayao Miyazaki’nin sinemaya veda filmi olacağını söylediği son filmi The Wind Rises /Rüzgâr Yükseliyor, 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilecek.


Miyazaki’nin uçaklarla ilgili saplantısı, 2. Dünya Savaşı arasında ülkesinin maruz kaldığı ve sebep olduğu trajediler, bütün engellere direnen sonsuz aşk teması ve şaşırtmaktan asla vazgeçmeyen Miyazaki’ye has bir animasyon üslubuyla Rüzgâr Yükseliyor, ustanın hayranlarını yine büyüleyecek bir deneyim vadediyor.


2. Dünya Savaşı’nda kullanılan Mitsubishi A6M Zero avcı uçaklarının tasarımcısı Jiro Horikoshi’nin hayatını anlatan film, savaş karşıtlığı tavrıyla dikkat çekiyor. Miyazaki’nin, “Silahlarla işi yoktu. Tek arzusu nadir güzellikte uçaklar yapmaktı” diye tanımladığı kahramanı Horikoshi’yi uçma tutkusu olan ve ordu tarafından kullanılmış bir mucit olarak yorumladığı film, bu yorumu nedeniyle Japonya’da milliyetçi kesim tarafından ağır eleştirilerle karşılanmıştı.

Amerika’da 21 Şubat’ta gösterime girecek filmin seslendirme kadrosunda ise Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt, Stanley Tucci, Elijah Wood, Werner Herzog gibi ünlü isimler yer alıyor.

1 yorum:

Bequem dedi ki...

TOTOROOOOOOOO....... en sevdiğim... :) EmojiEmoji