28 Eylül 2012 Cuma

Canlı Bir Ev Dekorasyonu

Evmanya dergisinden çok beğendiğim bir ev örneği..



Renkli ve canlı bir ev için örnek oluşturabilecek harika bir ev! Turkuvaz büyük koltuk evin merkezi! Pratik, kullnışlı ve genç bir ev! Aksesuarlarla zenginleştirilmiş. Sol köşedeki aydınlatmanın konumuna dikkat ettiniz mi? İlginç bir fikir değil mi? Bir diğer aydınlatma da dünya formunda. Dünyanın merkezi evi oılanlar için iyi bir fikir!



Salon salomanje olarak adlandırdığımız bir plana sahip bu ev. Salonun yanındaki ekstra alan yemek alanı olarak haızrlanmış. Modern formlu masa ve sandalyeler odanın merkezine yerleştrilimiş. Bu odada ekstra olarak yemek sırasında ihtiyaç duyulabilecek eşyaların yerleştirildiği yardımcı ünite ve raflar eklenmiş.



Bu yemek alanının en can alıcı noktası ise duvarda kullanılan poster. Genişlik duygusu yaratarak sanki bir cafede keyifli bir akşam yemeği yiyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Oturma adasında kullanılan aydınlatma aynı şekilde bu yemek odasında da mevcut! Detaylarla boğulmamış ve genellikle bir noktaya odaklanmış mekanlar var bu evde!



Tv ünitesi için de aslında kullanışsız olan bir alan doğru bir şekilde kullanılmış. Küçük bir tv ünitesi kullanılarak köşe aktif bir şekilde kullanılmış.



Dar koridor için daha işlevsel bir çözüm olamaz. Koridorda kullanılan gömme dolap aynayla kaplanmış. Aynanın sağladığı derinlik ise koridorun daha geniş görünmesini sağlamış. İşlevsel konsol da evden çıkmadan önce ihtiyaç duyacağınız her şeyi koymak için yeterli boyutta! Bu aralar en sık karşılaştığımız ise evde kilim kullanımı!



Bembeyaz mutfak çoğumuzun hayallerini süsler. Aydınlık bir mutfak için beyaz mobilya harika bir tercih. İskandinav stili mutfak masası ve yerdeki kilimle oldukça sade bir ev!



 Mutfak masasının üstünde kullanılan sarkıt lamba da farklı kullanımıyla ilham verici! Mutfak tavanının tam merkezinde olan ampulu mutfak masasının üstünde kullanmak için siz de böyle bir yol izleyebilirsiniz. Hem farklı hem de eğlenceli!



Merdivenlerde halı görüntüsü yaratmak için yapılan boyama işlemi harika görünüyor.


2 yorum:

Sitare dedi ki...

Aslında ne kadar sade olursa o kadar şık oluyor evler .beyaz renk hakimse bir de lüks bile duruyor.mutfak zemini parke yapılmış işte en harika kısım bu.

7.oda dedi ki...

Aynı fikirdeyim :)