23 Temmuz 2013 Salı

Roger Waters'ın 'The Wall' Gösterisinde Menderes, Mumcu ve Dink'in Fotoğrafları Yansıtılacak


Pink Floyd'un eski bassisti ve "The Wall"un yaratıcılarından Roger Waters'ın İstanbul'da sergileyeceği performansta Adnan Menderes, Uğur Mumcu ve Hrant Dink’e ait fotoğraflar 120 metrelik ‘duvar’a yansıyacak

Roger Waters, görsel şovları, sahneye kurulan 120 metrelik duvarı ile dikkat çeken ve dünyanın en büyük prodüksiyonlarından biri olarak kabul edilen ‘The Wall’ adlı sahne gösterisiyle 4 Ağustos’ta İstanbul’da olacak.

‘The Wall’ turnesinde, gösterinin bir parçası olarak Berlin duvarını temsil eden 120 metrelik duvara görüntüler ve dünyanın akışını değiştiren isimlerin, insan hakları savunucularının fotoğrafları yansıtılıyor.

Waters’ın 4 ağustosta İstanbul İTÜ Arena’da gerçekleşek olan konserinde 120 metrelik duvara yansıyacak görüntüler arasında 17 Eylül 1961’de idam edilen başbakan Adnan Menderes, 24 Ocak 1993’te bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu ve 19 Ocak 2007’de silahlı suikaste kurban giden gazeteci Hrant Dink’in fotoğrafları da yer alacak.



Şovda, duvara yansıtılan ilk isim Waters’ın, 1944’te 2. Dünya Savaşı sırasında şehit düşen babası Eric Fletcher Waters‘ın fotoğrafı. Devamında ise 2007 yılında İran’da yapılan protestolarda öldürülen Nida Ağa Sultan, 2011 yılında Bağdat’ta bombalama sonucu ölen 9 yaşındaki A. Kinani’nin de aralarında bulunduğu isimlerin görüntüleri duvara yansıtılıyor.

199. kez sahnelenecek

Waters’ın kurucularından olduğu progresif rock grubu Pink Floyd’un 1979 yılının sonunda çıkardığı "The Wall", konusu ve içerdiği fikirler açısından dünyanın en önemli rock konsept albümlerinden biri olurken, bugünkü şova kaynaklık eden ilk "The Wall" konseri, 1991’de Berlin konserinde sergilendi.

Pink isimli bir rock yıldızının, 2. Dünya Savaşı sırasındaki doğumundan itibaren kendini yalnızlaştırmasını, etrafından uzaklaşmasını, "bir duvar örmesini" anlatan albüm, tüm zamanların en ilham veren çalışmalarından biri oldu. 2010’dan bu yana dünyayı gezen Roger Waters ile ‘The Wall’ turnesi, BKM-GNL işbirliği ile 4 Ağustos’ta 199. kez sahnelenecek.

(Milliyet Sanat)

Hiç yorum yok: