2 Temmuz 2012 Pazartesi

Kim Bu Elder'lar?


Prometheus, ülkemizde 1 Haziran 2012′de vizyona girdi. Filmi çok sevenler olduğu gibi hiç sevmeyenler de oldu. Bir de arada kalanlar var tabii. Öyle ya da böyle çok zamandır böylesine tartışma ortamı yaratan bir yapımdan mahrum kalan sinefil bünyelere iyi geldiğini itiraf etmek durumundayız. 

Geçen hafta 'prometheusforum.net' isimli sitede Prometheus’un giriş sekansına ait ilginç fotoğraflar yayınlandı. Son kertede kurgunun kurbanı olan bu görüntülerde elder’ları (şimdilik böyle isimlendiriliyorlar) ilk kez görme şansına eriştik. Nasıl insanlar android David’i yarattıysa, Engineer’ların da bu elder’lar tarafından yaratıldığı iddiası elimizdeki kısıtlı veriler çerçevesinde en mantıklı tahmin gibi duruyor. Muhtemelen devam filminde elder’lar hakkında daha geniş bilgiye sahip olacağız. Bu arada giriş sekansına ait kesilmiş bölümler hakkında bir açıklama yapılmadı. Bu görüntüleri ya Prometheus’un uzatılmış versiyonunda ya da devam filminde izleyeceğiz gibi görünüyor.

Aşağıda giriş sekansına ait kesilmiş görüntülerin yanı sıra Matthew Rook tarafından canlandırılan elder’a ve Ian Whyte tarafından canlandırılan ve filmin sonlarına doğru uyanan Engineer’a ait sahne arkası fotoğrafları bulabilirsiniz. Makyaj ve kostüm hazırlıklarına ait detay fotoğraflar bir hayli ilgi çekici.



























Kaynak: Murat Kızılca

Hiç yorum yok: