19 Kasım 2012 Pazartesi

Bir Film Nasıl Okunur Atölyesi - Alkan Avcıoğlu


Başlangıç Tarihi: 25 Kasım Pazar
Her Pazar - Saat: 19:00 - 22:00
Süre: 10 hafta
Ücret: 10 haftalık ücret 400 TL.

Filmlere farklı bir gözle bakmaya başlamak ister misiniz?
Sinemaya yaklaşımınızı değiştirecek olan bu atölye çalışmasında amaç sinemanın temel konseptlerini tanıtıp çağdaş film gramerini kavramaya dair pratik geliştirmek.
Her hafta birbirinden farklı filmlerden gösterilecek sahneler eşliğinde kamera, ışık, kurgu, ses, oyunculuk gibi sinemasal anlatım öğeleri ayrı ayrı ve nihayetinde bir bütün olarak incelenecek.
Filmlerin hep gözümüzün önünde duran kodlarını okumayı öğrenirken klasiklerden çağdaş örneklere birçok film masaya yatırılacak.

Her kamera konumunun, her görüntü düzenlemesinin anlamı nasıl şekillendirdiğinin sahne örnekleri üzerinden incelendiği atölyede, bir filmin nasıl analiz edilebileceğine dair filmlerin anlam perdesini aralamaya uzanan bir yolculuğa çıkılacak.  

Alfred Hitchcock’tan Martin Scorsese’ye, Krzysztof Kieslowski’den Christopher Nolan’a, Michael Haneke’den Peter Jackson’a, Francis Ford Coppola’dan Jane Campion’a, Mike Nichols’tan David Lynch’e kadar birçok yönetmenin filmi bu yolculukta uğranacak duraklardan bazıları.

Film izleme deneyimlerini zenginleştirip farklı okuma biçimleri geliştirileceği atölyede sahneleri analiz edilecek filmler arasında Vertigo, Mulholland Çıkmazı, Taksi Şoförü, 12 Maymun, Piyano, Akıl Defteri gibi popüler klasikler yer alıyor.

Kayıt ve Bilgi İçin : info@kargart.org adresine ileti gönderiniz.

Facebook Sayfası:  https://www.facebook.com/events/423470531034794/

http://www.kargart.org/tr/etkinlikler/bir-film-nasil-okunur-egitmen-alkan-avcioglu-kargart-atolye

Adres :
Kadife Sok. No:16, Kadıköy, İstanbul, Türkiye

Tel :
0 216 449 17 25

E-Mail:
info@kargart.org

3 yorum:

Şükran dedi ki...

Paylaşımın için teşekürler.Katılmak için şartlarım müsait değil bu sıralar.ama sosyal medyada ve profilimde ilgilenenler olabilir diye paylaşmak istedim:))

7.oda dedi ki...

bir dahakine katılabilirsin umarım :) teşekkürler..

Şükran dedi ki...

İnşallah.Bu tür etkinlikler istanbul'da yapıldığı için şehir dışından gelebilecek katılımcılar açısından problem oluşturuyor.İnşallah bir gün..:))