1 Kasım 2012 Perşembe

Olaf Otto Becke‘den “Sıfır Noktası Üzerinde” Fotoğraf Sergisi


Elipsis Galeri, ünlü Alman fotoğraf sanatçısı Olaf Otto BECKER"in Türkiye'deki ilk solo sergisi olan “Sıfır Noktası Üzerinde"ye  1 Kasım - 14 Aralık tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Becker ın sergideki görkemli işleri Grönland ın  yüzeyinde eriyen buzulları ve oluşturdukları nehirleri kapsamaktadır.


<br/>


Olaf OttoBecker’in fotoğraflarının başlangıç noktası, ekolojik ve çevresel endişeleridir. “Sıfır Noktası Üzerinde” serisinde doğanın üstünlüğünü ve görkemini, aynı zamanda acımasızlığını da Grönlend’in etkileyici ve dingin manzaralarında yakalamaktadır.


<br/>

Küresel ısınma sonucunda buzulların erimesiyle oluşan 4 nehrin kordinatlarını takip edip 450 gün yürüyerek belgeleyip haritasını oluşturur. Olaf Otto Becker, -30 C aşırı soğuk ve zorlayıcı hava şartlarında büyük format, 20x25 kamerası ile ustalığını, direncini ortaya koyar ve doğanın gücünü müthiş bir güzellik ve dinginlikle ortaya koymasını sağlamaktadır.


<br/>


<br/>


Ortaya çıkan olağanüstü görüntüler ise insanoğlunun doğa karşısında ne kadar savunmasız olduğunu, ileride de kutuplar da oluşan bu erimelerin akibetine de maruz kalacağını tekrar hatırlatmaktadır.

<br/>


Olaf Otto Becker 1959 yılında Almanya"nın Lübeck-Travemünde bölgesinde doğdu. 1989 yılında Augsburg Üniversitesinde fotoğraf üzerine yoğunlaştığı iletişim tasarımı, 1991 yılında ise Münich"de Lugwig- Maximilians Üniversitesinde felsefe eğitimini tamamladı.


<br/>


Shaden tarafından yayınlanan ilk kitabı “Under the Nordic Light” ünlü Recontre D"Arles Kitap Ödülüne aday oldu.  Broken Line” (Garry Badger"ın önsözüyle, Hatje Cantz tarafından basılan) 2008 yılında Alman Fotoğraf Kitabı Ödülünü kazandı.


<br/>


“Su” temasıyla 2008"de “Güç” temasıylaysa Pictet Ödülü"ne aday oldu. Olaf Otto Becker"in işleri Avustuya, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde ve Amerika"da Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi"nde sergilendi.


<br/>


OLAF OTTO BECKE  ‘den  “Sıfır Noktası Üzerinde” Fotoğraf Sergisi


<br/>
Elipsis Gallery
Açılış :01/11/2012 Perşembe   Saat:18:30
Adres:Hoca Tahsin Sokak /Akçe Sokak Karaköy/İSTANBUL
Tel:0212 249-48-92

Kaynak: fotopya.com

1 yorum:

Talip dedi ki...

Buraların fotoğraflarını çekmek çok güzel olurdu