9 Nisan 2013 Salı

Yönetmen Ken Loach: Margaret Thatcher'i “Onurlandırmak” İçin Cenazesi Özelleştirilsin

Ünlü yönetmen Ken Loach dün sabah geçirdiği felç sonucu hayatını kaybeden İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'i “onurlandırmak” için cenazesinin özelleştirilmesini istedi. Thatcher'i “İngiliz işçi sınıfının düşmanı” olarak nitelendirdi.

Ünlü İngiliz yönetmen Ken Loach, dün sabah geçirdiği felç sonucu hayatını kaybeden İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher'in ölümüyle ilgili hislerini paylaştı.

Thatcher'in modern zamanların “en bölücü ve yıkıcı” başbakanı olduğunu belirten Loach, “Kitlesel işsizlik, kapanan fabrikalar, tahrip edilen toplumlar - işte onun mirası. O bir savaşçı ve İngiliz işçi sınıfının düşmanıydı” diye konuştu.

”Blair bir maymun, Thatcher de onun çalgıcısıydı”
“Thatcher'in zaferlerinin İşçi Partisi'nin ve birçok sendikanın siyasal olarak yozlaşmış liderleri tarafından desteklendiğini” ifade eden ünlü yönetmen, “İşte onun hayata geçirdiği bu politikalar yüzünden bugünkü karmaşayı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Başbakanlarımız, özellikle de Tony Blair, onun yolundan ilerledi. Blair bir maymun, Thatcher de onun çalgıcısıydı” diyen Loach, sözlerine “Hatırlayın, o Mandela'ya terörist dedi ve gitti katil ve işkenceci Pinochet'le çay içti” diye konuştu

“Onu nasıl onurlandıralım?”
“Thatcher'i nasıl onurlandıralım?” diye soran Ken Loach, cevap olarak ise cenazesini özelleştirme önerisinde bulundu.

“Cenaze törenini açık artırmaya koyun ve en düşük teklifi kabul edin. Onun isteği de bu olurdu.”


Kaynak: soL

Hiç yorum yok: