17 Eylül 2012 Pazartesi

Monet'in Bahçesi


Sakıp Sabancı Müzesi, Fransız empresyonist (izlenimci) ressam Claude Monet'in tablolarını Türkiye'ye getiriyor. 9 Ekim 2012 tarihinde başlayacak olan sergi 6 Ocak 2013 tarihine kadar görülebilecek. Bu sergi ile ilk kez Monet tabloları da Türkiye'de sergilenmiş olacak.

‘Monet’nin Bahçesi’ adlı sergi, “Belki de ressam olmayı çiçeklere borçluyum” diyen Monet’nin kendi elleriyle yarattığı ve yaşamının son 30 yılını geçirdiği, resimlerinin ilham kaynağı Giverny Bahçesi’yle aile yaşamına odaklanıyor.

"Monet'in Bahçesi" adını alan sergide ağırlıklı olarak Monet’nin çiçek ve doğa temalı tabloları yer alacak.
İzlenimci akımın öncülerinden olan Monet'in izlenimcilik akımına adını veren tablosu Gün Doğumu'da sergi sayesinde görülebilecek önemli eserlerin başında yer alıyor.
Bu zamana kadar; Picasso, Rodin, Dali, Rembrand ve Çağdaşları gibi önemli ressamların resimlerine ev sahipliği yapan Sakıp Sabancı Müzesi'nin ziyaret saatleri ise şöyle:
Salı - Pazar : 10.00-18.00
Çarşamba - Cumartesi : 10.00-20.00
Pazartesi günleri kapalıdır. Çarşamba günleri ücretsizdir.

1 yorum:

Mustafa Kesal dedi ki...

Yillar evvel, Dance at Bougival tablosunu sunumlarimda kullanmistim cok ayri bir kontekste.. Denk dusurmeye calisacagim kesinlikle; cok tesekkurler.. Bu sene, Escher'in sergisini kacirdim Ankara'da goz gore gore; ona cok yanarim.. Ama hata bende oldu; baskalarina gereksiz yere kredi vermekten mutevellit :)